Община Кюстендил със серия от мерки за облекчаване на бизнеса и гражданите

Снимка: Infomreja.bg

Общински съвет – Кюстендил, заседава на 30-и април

Серия от мерки за облекчаване на бизнеса и гражданите ще предложи Община Кюстендил на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 30-и април.

„Тротоарното право, наемите на хората, които не работят, ще предложим облекчения и за бизнеса, за тези, на които е паднал оборота с 50% по време на извънредно положение. Ако са били коректни платци към нас ще предложим да бъдат намалени задълженията им към Общината наполовина. Ще обсъдим и общинските жилища – там където има хора, които са си загубили работата вследствие на кризата, също да бъдат облекчени“, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той беше категоричен, че в момента Общината е в най-тежкото положение от всички. Десетократно са занижени постъпленията от данъци в касите на Общината.

Докладната записка, която е внесена за гласуване в ОбС – Кюстендил, е относно вземане на решение за отпадане на задължение за заплащане на наемна цена от страна на наематели на общински нежилищни имоти по действащи наемни правоотношения с кмета на Община Кюстендил и на ползватели на общински нежилищни имоти, плащащи наем, за периода на обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение в Република България.

Другата докладна записка, която е под №3 в предложения дневен ред е относно освобождаване от плащане на наем за ползване на общински имоти и тротоарно право от търговци, лекари, медицински лаборатории и др., за периода, през който е обявено извънредното положение в страната.

Общо предложените докладни записки към този момент са 32, сред които приемане на Общински план при защита от бедствия, кандидатстване на Община Кюстендил с проектно предложение пред Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, увеличаване на капацитета на Комплекс за социални услуги, предоставяне на финансова помощ на волейболен клуб „Велбъжд – Олимпия“ и др.

 

КОМЕНТАРИ

Врачката от Гирчевци18:44 - 23.04.2020
Действат ли договорите за медийно сътрудничество на Паунов? Действа ли договор с фирма на Харалан Александров?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK