Николай Христов от КК „Дарис“ с бронз от олимпийски игри в Самсун

Снимка: Infomreja.bg

23-годишният състезател на КК „Дарис“ Николай Христов спечели бронзов медал на олимпийски игри за глухи в турския град Самсун. Николай участва в категория до 75 кг на „Мъже кумите“, „Оупън мъже кумите“ и „Ката индивидуално“. 120 състезатели от 20 държави участваха в състезанието по карате.

„Успехът на Николай е изключителен като цяло за българското карате и за самата федерация на глухите. Това за момента е и най-голямото постижение на КК „Дарис“. Много добро представяне, много съм доволен“, каза тренорът Борислав Иванов.

Николай Христов предстои да участва във всички лагери с националния отбор по карате. Ще участва и по всички официални турнири от вътрешните първенства, както и международни такива. А неговите амбиции са да влезе в Националния отбор при мъже/жени, където е бил и преди.

„За мен това беше просто едно състезание и поредния успех. Треньорът ми се радваше доста повече от мен. Аз вярвах, че мога да постигна повече и дори да съм на финал. Дадох най-доброто от себе си, ще продължа да работя и да се подготвям и евентуално в Токио да взема златото.“, сподели пред медии Николай Христов.

Самият той се занимава с карате от дете, за себе си казва, че каратето е неговият спорт. Тази година Николай завърши Университета по изкуства в Лондон и вече е дизайнер на обувки. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK