НФСБ подкрепи ГЕРБ за ВНС, очакват се решенията на другите партии

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще коригира проекта за Конституция

ГЕРБ ще коригира проекта за Конституция, а НФСБ подкрепя управляващата партия за свикване на Велико народно събрание.

Председателят на НС Цвета Карачнчева заяви на брифинг: Разговорите бяха конструктивни и колегите имат волята да ни подкрепят в предложението за ВНС и нова Конституция. Това е първата стъпка. След 2-ри септември ще бъдат разгледани всички предложения от партиите. Ще има технически корекции в нашия проект, който не е на ГЕРБ, а е покана за политическа воля. С колегите от НФСБ имахме разбирателство.

От НФСБ се изказаха Валентин Касабов и Борис Ячев.

В тези мрачни времена идва време за радикални промени. Предполагам, че на 2-ри ще успеем да внесем проекта със събраните 120 подписа. Важно е какво ще кажат и колегите от ГЕРБ и ВМРО. Голяма част от мислещите хора в България искат това ВНС да се случи. Целта на срещата е не само да се обсъди законопроекта на ГЕРБ, а и да се обсъдят и останалите предложения, който са направени, каза Касабов.

Ние заявихме подкрепа за събирането на 120 подписа, за да влезе проектът за обсъждане в пленарна зала. Радваме се, че част от предложенията на ГЕРБ са наши предложения от 2011 г. Получихме съгласие и за 3 фундамента, които трябва да бъдат запазени – като езика и религията, с които компромис не трябва да се прави. Разчитаме, че нашите предложения за социалната сфера като темата за пенсиите, образованието, обществено полезния труд, допълни Ячев.

А от ВМРО бяха категорични: Няма да подкрепим проекта за Конституцията на ГЕРБ, ако в нея не влязат шестте точки на Каракачанов.

Единственият консенсус с ПП „ГЕРБ“ по време на консултациите бе относно преамбюла на Конституцията, който предложихме, извън него другите неща останаха отворени за дискусия.

Нещата, които председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предложи, трябва да бъдат заложени в основния закон. Ние от ВМРО ще настояваме за тях, официално заявиха от партията.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//