Над 500 кюстендилци подкрепиха зверски нарязаното момиче от Стара Загора

Снимки: Infomreja.bg

Проведоха мирен протест до сградата на съда

Над 500 души се събраха тази вечер, малко след 18 часа, на централния площад „Велбъжд. Те организираха мирен протест в подкрепа на 18-годишната Дебора, която беше зверски пребита и нарязана с макетно ножче от бившия си приятел в Стара Загора. 

Протестът беше организиран в социалните мрежи, а само за няколко минути успя да събере стотици в подкрепа на момичето. Всички бяха единодушни, че извършителят трябва да бъде съден с цялата строгост на закона. Сред присъстващите имаше много граждани, общински съветници, кметът на Кюстендил Петър Паунов, заместник-кметове, заместник-областният управител на Кюстендил Кристиан Иванчов и др.

Сред протестиращите бе и бъдеща юристка, която заяви, че законите трябва да бъдат равни за всички. „Важно е законите да се спазват. Това, което се случи е абсурдно и смятам, че съдебната система трябва да си свърши работата. Няма как тези порезни рани да се смятат за лека телесна повреда -  напротив, много е тежка. Трябва да се помисли за психическото състояние на това момиче, на което няма да му е никак лесно“, обясни още момичето.

В подкрепа на протеста кмета на Кюстендил обяви, че абсолютни всички трябва да са срещу насилието. „Тук сме всички заради младите хора, заради нашите дъщери, приятели и съпруги. Подобно нещо е недопустимо, такова деяние не те прави мъж.

Страхотно е, че цялата страна излезе, за да сложим ясно разграничение между този нагон и истинската същност на човека. Ние сме хора, за да бъдем единни и да се зачитаме. Надявам се, че това момиче ще се възстанови по най-бързия начин и никога повече да не се стига до подобни срамни неща. Като хора и като същност трябва да бъдем тук и да застанем срещу насилието“, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Мирният протест на кюстендилци продължи с шествие до сградата на съда в областния град, където всички отново настояха за строги наказания за извършителите на подобни зверства.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//