Марек стартира подготовка без Найденов

снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Шампионите по волейбол в Суперлигата за сезон 2011 - 2012 Марек Юнион-Ивкони (Дупница) започнаха подготовка за новия сезон.

От състава на дупничани отсъстват някои основни състезатели, като Златан Йорданов, който все още се подвизава в плажния волейбол. Йорданов е в двойка с Николай Колев, като им предстои участие в престижния турнир Мастърс от Европейската верига във Варна.

Разпределителят Гьорги Гьоргиев пък е с националния отбор на Македония, за участие в европейските квалификации. Младежките национали Станислав Величков и Михаел Манджуков са с представителния тим на България за участие в предстоящото Европейско първенство в Полша и Дания, което стартира на 24 август.

Треньорът на тима Найден Найденов, който досега бе начело на мъжкия национален отбор на България за Олимпиадата в Лондон 2012, пък се отдал на заслужена почивка. Найденов ще отсъства до началото на септември, когато се очаква цялата група да се събере и той отново да поеме функциите си. В негово отсъствие подготовката се води от помощника му Христо Райчев, както и от мениджъра на тима Людмил Найденов.

Ранният старт на подготовката на Марек Юнион Ивкони е продиктуван от участието на дупничани в европейския клубен турнир на шампионите. Българският волейболен шампион ще бъде в една група в Шампионската лига с отборите на Нолико Маасейк (Белгия), Аркасспор Измир (Турция) и Каха КАИ Теруел (Испания).

Двубоите на разменено домакинство ще се играят през есента на 2012 година. За първи път в Лигата участват 28 отбора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//