Марек ще търси поне две победи в Шампионската лига

снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Мъжкият отбор на Марек Юнион - Ивкони (Дупница) ще се бори за запазване на шампионската титла в Суперлигата и достойно представяне в най-престижния европейски турнир - Шампионската лига през новия сезон. Това обяви ръководството на тима на пресконференция в Пресклуб България.

Ето какво каза треньорът Найден Найденов за новия сезон:

"Направихме отбор от млади състезатели. Предпочетохме за запазим българското присъствие. Затова привлякохме националът Костадин Гаджанов. Към състава се присъедини отново и Тодор Вълчев, който е наш състезател, но игра в руската Суперлига. Отборът ни е по-силен от миналия сезон. Тези играчи израснаха и очаквам през тази година да играем по-добър волейбол. Конкуренцията ще бъде много по-силна в настоящия шампионат.  Кризата направи така, че много легионери да се върнат. Левски Волей направи много силен отбор. Общо седем- осем тима ще са равностойни и всеки може да победи. В тази бройка включвам и ЦСКА (София), КВК Габрово (Габрово), Нефтохимик 2010 (Бургас) и Монтана (Монтана). Ще има интересни мачове с по-силни отбори. Естествено очаквам Марек да побеждава".

Мениджърът на Марек Людмил Найденов пък заяви, че въпреки трудностите отборът е длъжен да участва в Шампионска лига:

В Шампионската лига не се печелят пари, но при положение, че сме шампиони на България, сме длъжни да дадем на състезателите тази възможност, да опитат атмосферата в най-престижния турнир. Да видим дали стават за чужбина, или само за вътрешното ни първенство. Достойно представяне в Шампионската лига означава не само да играем добре, но и да побеждаваме. Ще гоним минимум две победи в европейския турнир. Надявам се феновете да ни подкрепят, защото е различно и се изправяме срещу силни европейски клубове. За турнира ще имаме и допълнителни спонсори”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK