Криминалистът Мира Миркова е кандидатът за кмет на Възраждане в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Тя беше представена от депутата Димчо Димчев

Мира Миркова е кандидатът за кмет от ПП Възраждане в община Кюстендил. Кандидатурата й бе представена от депутата Димчо Димчев.

„За някои може да е изненада кандидата ни, но за тези, които следят по-отблизо политиката ни и по- специално на структурата в Кюстендил, това не е изненада. Нашият кандидат е бил дълго време извън пределите на Родината, в Испания. Криминолог по образование. Там тя е започнала своята професионална кариера в промишления и политически шпионаж.

Два от основните фактора, които надделяха и натежаха в избора ни за кандидат, бяха това че тя е устоявала на изкушенията и на натиск. Казвам го неслучайно, защото всички знаем, че малките и средни градове в България са все още феодални крепости, които тепърва предстои да бъдат превземани“, обяви при представянето на кандидатурата за кмет на Възраждане, депутатът от 10 МИР – Кюстендил, Димчо Димчев.

От своя страна Мирчева благодари за гласуваното й доверие. „Родена съм в град Кюстендил 1987 г. Живяла съм първите си години в град Кюстендил. Занимавала съм се с много по-различни неща, от това в което се превърнах впоследствие.

По стечение на обстоятелствата заминах за Испания, където завърших образованието си и живях доста години. Любовта към Родината, колкото и да звучи клиширано, ме върна тук преди 5 години. През това време не съм престанала да анализирам, тъй като това е част от моята същност заради професията ми. Аз съм криминолог по професия, завършила съм Криминология и социални науки в Университета в Хирона, Испания.

След това специализирах в експерт по интегрална сигурност, имам и други специализации като Криминална психология, Профайлинг и Невербална комуникация. Занимавах се с частно разследване във фирма в Барселона, с индустриален и политически шпионаж, което прави много интересна моята професионална практика. Занимавала съм се тясно с данъчни измами и корупционни практики и мисля, че в България като цяло и в моя град има една изключително закоравяла апатия, която ще се опитаме с всички сили да преборим“, заяви кандидатът за кмет от ПП Възраждане.

От своя страна общинският председател Валери Стоилов представи част от листата за общински съветници на ПП Възраждане. Листата ще бъде подредена окончателно в понеделник. В нея ще бъдат включени и част от кандидатите за кметове по села. „Надявам се това да бъдат едни хора, които наистина да работят за интересите на жителите на Кюстендил, защото до сега се обещаваше, че нещо ще се случи, а след това виждаме, че като че ли се набляга повече на личните и корпоративни интереси“, обяви Стоилов.

В листата са включени Валери Стоилов, директор на училището в с. Невестино и общински председател на партията, Владислав Лехчански, кандидатът за кмет Мира Миркова и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK