Кандидат-кметът Мира Миркова: Много малко проекти достигат до успешен финал

Снимка: ПП "Възраждане"

Един проект, може да се нарече ‘завършен’, когато е повишил качеството на живот на гражданите, обяви кандидатът за кмет на Кюстендил

“Един проект може да се нарече завършен, когато има изграден затворен цикъл - от зараждането на концепцията, изграждане на структура за нейното осъществяване и наличие на необходимия ресурс за реализирането ѝ.

През годините се забелязва един и същи почерк в практиката на реализиране на проекти, който се състои в следното - гръмка първоначална заявка при стартиране на проекта и две възможни развръзки след това - или липсват средства за неговото завършване или завършването се оказва пасив, тоест проектът има нужда от поддръжка или дофинасиране, без този бюджет да е предвиден в предварителните финансови параметри.

При този модел на работа наблюдаваме, от една страна, неспособност да се изчисли коректно крайната цена за реализиране на проекта или липсва финансов надзор, по време на изпълнението му, както и предвидени средства за поддържане на съответния проект.

Целта на всяко действие трябва да бъде повишаване на качеството и стандарта на живот на гражданите, чрез създаване на активи - проекти, които да носят приходи. Кажете ми какъв е смисълът от изграждането на медицински СПА център, ако той вече години наред не е отворил врати? В този смисъл, очевидно е, че се правят неща, непосредствено преди изборите, което вече е твърде изтъркан и елементарен модел за търсене на обществена подкрепа.

Един проект, може да се нарече ‘завършен’, когато е повишил качеството на живот на гражданите и се е превърнал в актив, който реализира добавяне стойност на града”, коментира кандидат-кметът на Кюстендил от ПП "Възраждане” - Мира Миркова.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK