Жителите на Соволяно искат нов водопровод! Грози ги режим през лятото

Снимки: БСП - Кюстендил

В Николичевци авариите във ВИК сред основните проблеми

Кюстендилският народен представител от БСП Бойко Клечков заедно с председателя на общинската партийна организация на социалистите в областния град, Йордан Тодоров се срещнаха с жители на Соволяно и Николичевци. В срещите активно участие взеха и кметовете на селата Пламен Илиев и Спаска Методиева, като поставиха за обсъждане и решаване важни проблеми, касаещи инфраструктурата на пътната мрежа, водоснабдяването, състоянието и стопанисването на сгради като детската градина, училището и читалището в Соволяно.

Необходимостта от доасфалтиране на пътя към гробищния парк в Николичевци, поддържането на чистотата в малките населени места, обслужването на възрастните самотни хора и желанието на пенсионерите да получават по-високи и достойни пенсии. "Необходим е нов проект за водоснабдяването на Соволяно, ако водопроводът не се подмени през лятото ще сме на воден режим. Водата избива и докато не се смени водопроводът, не е нужно и асфалтиране на селото.

Училището пък почти няма покрив и може, ако сте вътре в него вечерно време да наблюдавате небето и звездите", заяви кметът Пламен Илиев. Родители в Соволяно изразиха и желание да стопанисват детската градина в селото, стига да им се предостави такава възможност от Община Кюстендил. Като функционирането на детската градина да не зависи единствено от броя деца в тази демографска криза, а де се потърсят и други алтернативни решения за проблема.

Кметицата на Николичевци информира народният представител от БСП Бойко Клечков и за постоянните аварии на водопроводната мрежа в селото. „Хората се оплакват от безобразната работа на ВИК, защото това не са качествени ремонтни дейности и може да видите какви са  резултатите от тях“, посочи на срещата кметицата на Николичевци Спаска Методиева. 

"Проблеми с неасфалтирани пътища, нерегламентирани сметища, затворени детски градини са част от въпросите и темите, които жителите на Николичевци и Соволяно представиха днес пред мен и моя екип. Ще коментирам темите и с кмета на Кюстендил Петър Паунов и ще търся  варианти нещата да се случат, така че жителите на тези кюстендилски села да са доволни", каза народният представител от БСП Бойко Клечков, който след празника на града "Кюстендилска пролет" ще продължи срещите си с жители на общината и областта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK