Мадлен Манова е новата девойка „Кюстендилска пролет 2022“

Снимки: Личен архив

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март

17- годишната Мадлен Манова е новата девойка „Кюстендилска пролет 2022“. Тя бе избрана от общо 16 претендентки и наградена от кмета на Кюстендил Петър Паунов на 55-тия конкурс за избор на девойката, довеждаща пролетта. Първа подгласничка на Мадлен стана Ралица Тодорова, а втора от журито бе избрана Юлиана Манева. Зя момиче на публиката беше определена Йоанна Мукленова, която получи най-много гласове на проведеното SMS – гласуване.

Форматът на тазгодишното издание на конкурса се проведе онлайн и беше излъчван директно на официалния YouTube канал на отдел „Култура и духовно развитие“, официалната фейсбук страница на Община Кюстендил и на специално монтиран диоден екран на пл. “Велбъжд”.

Преди да стане ясно коя е носителката на титлата девойка "Кюстендилска пролет“ 2022, на сцената в театъра се изявиха любимите кюстендилски изпълнители Йоана Сашова, Симона Петрова (Мона) и Кристиян Янкулов.

Журито, определило победителките, се състоя от носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ през годините.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа пред ХГ „Владимир Димитров – Майстора“, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с празнично шествие от картинната галерия до пл. „Велбъжд“, където „Девойка Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав до всички кюстендилци.

От 13:00 часа на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“, Румяна Попова ще бъде специален гост в празничната програма и ще зарадва кюстендилските си почитатели с българския фолклор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK