Излезе книга за тънкото чувство за хумор на беличанина

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

Излезе най-новата книга "Народни бисери от Белица" на Асен Барабунов - един от най-продуктивните белишки автори, който е събрал и увековечил хумора на беличанина в около 200 пъстри и шарени вица сътворени от неповторимите белишки зевзеци, описващи действителни смешни случки и показващи веселата страна от живота в малкото китно градче в полите на Рила планина.

Това е прекрасна инициатива, която ще запази за бъдещите поколения тънкото чувство за хумор на техните деди, които успяват да се смеят въпреки трудния живот. Неслучайно авторът я е озаглавил така, защото някои от случките са истински "бисери" и ни карат да се засмеем от сърце на остроумието и изобретателността на техните герои.

Илюстрациите към книгата, кориците, техническото оформление, снимките и фотоколажите са дело на Исидор Банков, който и преди е оказвал съдействие при снимките, фото-колажите и изработването на кориците на някои от предишните книги на автора.

Това е петата книга на Асен Барабунов. Друго негово произведение е книгата "Завинаги в паметта на Белица", запазила спомена за някои велики личности от Белица, дали своя принос в историята и живота на града. Личности, които трябва да помним и ценим.

В изданието "Белица - общности и родове" Асен Барабунов е събрал информация за родовете на Белица и произхода на техните фамилии. Друга негова книга е „Природният бисер Белица”, описваща невероятно красивата природа около китното рилско градче, произхода на имената на някои от местностите, пешеходни маршрути.

И накрая можем да споменем и стихосбирката „Бели лястовици”.

Пожелаваме приятно четене на приятелите на Белица и любителите на българския хумор!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//