Искат постоянен арест за 3-ма, пласирали дрога в Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване за държане на наркотици с цел разпространение

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и разпространение, съобщават от държавното обвинение.

В качеството на обвиняеми са привлечени три лица – В.И. (на 20 години), И.М. (на 34 години) и З.Х. (на 18 години).

В периода от неустановена дата до 04.07.2023 г. в гр. Петрич В.И. държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/ и амфетамин. Те били открити и иззети от обитавана от нея къща на ул. „Илинден“.

Стойността на наркотиците възлиза на 1 812,84 лева, съгласно ПМС за определяне на цени на наркотичните вещества, пласирани на улицата, за нуждите на съдопроизводството.

На 04.07.2023 г. в гр. Петрич В.И. продала амфетамин на И.М. и З.Х.

Същия ден в лек автомобил, паркиран в района на площад „Орището“ в гр. Петрич, И.М. и З.Х. държали с цел разпространение закупеното от тях наркотично вещество. Стойността на предмета на престъпното деяние с тегло 48,60 грама е 1 458 лева.

Обвиняемият И.М. е осъждан, като престъплението, за което е привлечен към наказателна от отговорност, е извършено от него при условията на опасен рецидив.

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ срещу тримата обвиняеми. Предстои произнасянето на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//