Съдът в Кюстендил даде ход на дело за трафик на хора с цел платени сексуални услуги

Снимка: Infomreja.bg

Обвинителният акт е внесен в Специализирания съд през 2016 година, но от тогава до днес не бе проведено разпоредително заседание

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова даде ход на разпоредителното заседание по дело за организирана престъпна група за трафик на хора, с цел извличане на противозаконни облаги от платени сексуални услуги. След закриване на Специализирания наказателен съд и решение на ВКС, делото е подсъдно на Окръжен съд – Кюстендил от 28- ми февруари 2023 година. Обвинителният акт е внесен в Специализирания съд през 2016 година, но от тогава до днес не бе проведено разпоредително заседание и не е даван ход на делото. Обвинителният акт постъпва в Окръжен съд – Кюстендил на 28- ми февруари тази година, съобщшават от пресцентъра на съда.

С определение от днес, съдът прекрати наказателното производство спрямо ръководителя на организираната престъпна група, според обвинителния акт. М. Е., роден през 1969 г. е починал през 2021 година. Съдът, под председателството на съдия Цекова, в състав с двама съдебни заседатели прие, че обвинителния акт е ясен и разбираем за останалите четирима обвиняеми, като остави без уважение исканията на защитата за връщане на делото в прокуратурата. Това определение подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 7- дневен срок.

Като обвиняеми са привлечени: А. Б., на 45 години, албански гражданин, осъждан в Република Гърция; Г. Р., на 63 г., неосъждан; К. Ч., на 58 г., неосъждан и А. К., на 42 г., българска гражданка, неосъждана. Последните трима са от гр. Кюстендил. Срещу тях е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група на повече от 3 лица, с цел да вършат съгласувано в страната престъпления – трафик на хора, ръководена от починалия М. Е., като групата е създадена с користна цел – да се извличат противозаконно облаги от платени сексуални услуги. Част от момичетата са били непълнолетни, като всички са давали съгласието си за участие в платени сексуални услуги.

Делото продължава по общия ред в Окръжен съд – Кюстендил, на 03.10.2023 г., за която дата ще бъдат призовани свидетелите и вещото лице, според обвинителния акт.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK