Гл. комисар Николов обхожда границата с Македония заедно с областният управител на Благоевград

Снимки: МО, гасенето край Сандански

Гл. ком. Николов е пристигнал в Благоевграско

Областният управител на Благоевград – Николай Шушков, и главен комисар Николай Николов, правят обход на границата ни с Македония при връх Кадиица.

Гл. ком. Николов е пристигнал в Благоевграско, за оценка на ситуацията с македонския пожар и набелязване на мерки за недопускане на преминаването на огъня през границата, уточни Шушков пред ИНФОМРЕЖА.

Областният управител заяви, че към момента обстановката е спокойна, както на българо-македонската граница, така и при Петрово, където на място пореден ден е инж. Дамян Дамянов – директор на ЮЗДП.

Командирът на бригадно формирование 26400-Благоевград – Митко Балтов, обясни, че на терен са 20 военни, сред които има още 130. Техни колеги, служители на ЮЗДП и РСПБЗН, които следят огнищата в Сандански и край границата.

Вчера за кратко огънят се е развилнял край село Голешево, но ситуацията е била овладяна. Не се е наложила евакуация на местните.

Доброволци и пожарникари от РС Македония пък благодариха на българските пожарникари от Банско, Петрич и Благоевград, включили се в гасенето край Пехчево и Делчево. Те са ръководени от директора на Регионалната дирекция ПБЗН – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK