Габриел: България и САЩ отговарят заедно на регионални и глобални предизвикателства

Снимка: МВнР

Мария Габриел се срещна с помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О'Брайън

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О'Брайън в рамките на Световния икономически форум в Давос. Във фокуса на срещата бе стратегическият диалог между България и САЩ и общи подходи към глобални и регионални проблеми.

„Подкрепа, координация и общ отговор на предизвикателствата са ключовите думи. Радвам се, че като съюзници и партньори отговаряме заедно на регионални и глобални предизвикателства“, заяви Мария Габриел.

Двамата обсъдиха също така темите за стратегическата позиция на България в НАТО по отношение сигурността в Черноморския регион и европейската перспектива на Западните Балкани, съобщават от външно министерство. Мария Габриел наблегна и на Меморандума за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация и ключовото му значение в среда на засилващи се хибридни атаки и дезинформация.

„Благодаря на помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О'Брайън за подкрепата и готовността да даваме общи отговори на днешните предизвикателства“, коментира още Мария Габриел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK