ЕЦТП: Назначиха дисциплинарно уволнен за шеф на „Автомобилна администрация“

Снимка: Infomreja.bg

„Наказанието е потвърдено на две инстанции“

Инж. Георги Палагачев, който е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", е бивш служител на агенцията, който обаче е бил дисциплинарно уволнен. Това посочват от Европейския център за транспортни политики.

От там поясняват, че наказанието е потвърдено на две инстанции, като става дума за отстраняване на основание чл. 89, ал. 2, т. 5 от Закона за държавния служител, която се отнася до "неспазване на правилата на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация".

„Заповедта, с която инж. Георги Палагачев е с наложено дисциплинарното наказание и е прекратено служебното му правоотношение е № ДН-00-19/10.10.2018 г. Решенията на съда са както следва: № 4224 на Административен съд София-град, потвърдено с Решение № 5393/2020 г., потвърдено още веднъж от 5-членна комисия от ВАС № 2500/23.02.2021 г.“, цитират още от ЕЦТП.

Европейският център за транспортни политики изразява безпокойство от обявеното назначение и пита дали то би могло да е в ущърб на заявеното от новото правителство желание за промяна, включително в сектор "Транспорт".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK