Днес времето ще бъде слънчево

Снимка: Infomreja.bg

Краткотрайни валежи от дъжд ще има след обяд в Западна България

Днес ще е слънчево. След обяд в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места количествата ще са значителни, възможни са и градушки. Валежите ще продължат и през нощта срещу четвъртък, главно на места в централните и източните райони. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в Източна България временно ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините ще е слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. До вечерта облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°- 20°. Температурата на морската вода е от 12° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното и ще продължи да се понижава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 08 мин. и залязва в 20 ч. и 39 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 31 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 32 мин. и залязва в 21 ч. и 25 мин. Фаза: един ден след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK