Днес ще е облачно с валежи от дъжд и сняг

Снимка: Infomreja.bg

Застудява

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните райони ще остане от север-североизток, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд. На отделни места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Преди обяд в североизточните райони ще има условия за поледици. Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и по високите котловинни полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. Към 14 часа температурите ще бъдат от минус 2° в Североизточна България до 8°-9° на места в Южна, в София 1°-2°. През нощта срещу вторник в почти цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа северозападен, в Източна България север-североизточен вятър, с който ще продължи да прониква студен въздух и ще има снежни виелици.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите под 1000-1200 метра - дъжд. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 2-3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които след обяд ще започнат да се примесват със сняг, а по-късно през деня по северното крайбрежие ще спрат. Ще духа умерен до силен северен вятър, с който температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5°-6° по южното. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. 58 мин. и залязва в 13 ч. и 55 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK