Полският гражданин Павел Михолович, издирван от сръбските съдебни власти, ще бъде екстрадиран от България. Това реши на днешното си заседание Бургаският апелативен съд, информира БНР.

Предаването на полския гражданин се иска с цел провеждане на наказателно преследване срещу него по обвинение в извършването на две отделни деяния, осъществени на територията на Сърбия и квалифицирани като измама.

На 10.09.2019 г. в два златарски магазина в град Зренянин и град. Темерин, Република Сърбия полякът предложил за продажба златоподобни плочки в сертифицирани вакуумни опаковки със сериен номер. Той заблудил служителите в магазините, че плочките наистина са златни. Освен това полякът използвал и фалшива лична карта.

В резултат на измамата от единия обект той получил парична сума в размер на 138 208 сръбски динара, а от другия 143 343 сръбски динара в брой.

Бургаският апелативен съд прецени за правилно и законосъобразно решението на окръжните съдии да допуснат екстрадицията и предаването на полския гражданин. Решението на Апелативен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.