Защо жандармеристи упражниха насилие над най-известния ковач от Банско?

Снимка: Айрън брадърс

Започната е проверка от Вътрешна сигурност по случая

Сигнал за мъж, пребит от жандармеристи, е разследван от Вътрешна сигурност към МВР.

Случаят е от Банско. Снощи в 00,20 ч. е подаден сигнал до 112, че трима служители на Жандармерията упражняват насилие върху известния майстор ковач от Банско – Радослав Сарафов.

Той се е прибирал след края на дълъг работен ден пеш от цеха му, който се намира в близост до жп прелеза по пътя за село Баня на края на Банско, разказва пред ИНФОМРЕЖА Георги Делиев – съдружник на Радослав и свидетел на станалото.

Радослав приключил работа заедно с още трима колеги. След като приключили работа, мъжете употребили алкохол и макар и в малки количества, Радослав, спазвайки закона – не се качил на автомобила си, а тръгнал пеш към дома си. Вървейки, му звъннал колега, който му казал да го изчака и да се приберат заедно с още един мъж от цеха. Радослав изчакал по пътя в близост до патрула на Жандармерията, който всеки зимен сезон дежури на изходите/ входовете на Банско при село Баня, при Разлог и при Добринище.

От служебния автомобил излезли трима служители, командировани от Благоевград. Те попитали Радослав какво прави там, а той казал, че чака двама свои колеги, с които ще продължи пътя си и ще се приберат.

Служителите обаче казали на Радослав, че пречи и трябва да се махне. А след това един от служителите се нахвърлил на Радослав, поваляйки го на земята, започнал да го рита. Веднага колегите на Радослав, виждайки случващото се докато вървят към него, звънят на Георги, а той от своя страна подава сигнал до 112.

Пристига патрул, а днес Радослав отива на преглед, за да му бъде назначено лечение и да си „извади медицинско“. Прегледът е констатирал множество натъртвания, хематоми и травма на ребрата. Категоричен е, че ще се защити. Заради травмите си обаче няма да може да работи.

В подобна ситуация нямат право да употребят сила. Ако има нарушение на обществения ред, то протоколът изисква да се направи проверка на личните документи и след това, ако има нужда, да се състави протокол за задържане. Но такъв протокол няма съставен. Това е превишаване на служебни права, каза пред ИНФОМРЕЖА и личният адвокат на Радослав Сарафов.

Георги и Радослав искат случаят да бъде огласен, защото има и други потърпевши от подобни случаи. Според Георги подобно насилие над мъж с две деца и художник, творец – е безпрецедентно.

Започната е проверка от Вътрешна сигурност по случая, научи ИНФОМРЕЖА.

КОМЕНТАРИ

Някой03:46 - 25.01.2022
Никаква аванта на жандарите. Те са там да служат на обществото, а не да безчинстват!
Дрън дрън ярина01:51 - 25.01.2022
Полицаите в днешно време са гледани под лупа.Този КОВАЧ се е накълвал като свиня и гаранция е почнал да обижда полицаите, а повечето жандармеристчета са млади момчета не са му издържали нервите и го е натупал.Кво го направихте световноизвестен тоз черен петър.Ковач бил....
Antutu15:16 - 23.01.2022
Плащаме им заплатите, на джандарите..... защо?
Цацаров09:38 - 23.01.2022
Явно им е пречил да спят на поста си...

FACEBOOK