За седма поредна година киноманите се събират в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Програмата стартира на 9-и август с филма „Врагове“

За седма поредна година „София Филм Фест“ гостува в Кюстендил със специална селекция от филми.

За екипа е изключително удоволствие да продължи едно партньорство, превърнало се в традиция – седем поредни години, шест от летните вечери на месец август са посветени на киното на открито.

И през тази година площад „Велбъжд“ в центъра на града ще очаква всички киномани.

Програмата стартира на 9 август (петък) в 21,00 часа с филма „Врагове“ на Светослав Овчаров – майстор-режисьор и умел познавач на миналото и българската история, който се очаква лично да представи творбата си пред публиката в Кюстендил.

Разказът ще върне зрителите повече от век назад във времето на Балканската война. Турски броненосец тероризира с далекобойните си оръдия българската армия. Въпреки противоречията помежду си, група отчаяни военни се заемат да пренесат по суша лодка.

Те искат да я превърнат в жива торпила и да потопят броненосеца. По пътя се сблъскват с турски войници, които от врагове стават техни съюзници.

Противоречията между българите могат да се окажат по-силни от омразата към враговете…

Оператор е един от най-добрите майстори на кинообрази в България - Рали Ралчев, а ролите са поверени на Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров.

Във филмографията на Светослав Овчаров има 26 документални и шест игрални филма. Повечето от тях са участвали в престижни международни фестивали като Бусан, Москва, Кайро, Варшава, Солун, Сао Пауло, Хайфа и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK