Възпитаниците на Православното училище към Неврокопската митрополия изнесоха богат концерт

Снимки: Неврокопска митрополия

Митрополит Серафим сърдечно им благодари

Православно училище „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ вече 30 години е активна част от живота на неврокопчани. И тази година неговите възпитаници подготвиха рождественско тържество, което се състоя в сградата на Неврокопска митрополия.

„Нека всички бъдем Христови!“

С това послание те се обърнаха към всички присъстващи, дошли да споделят радостта от раждането на Спасителя и да се насладят на рождественските текстове и песнопения. Сред публиката бяха и много бивши ученици на неделното училище, които споделиха, че са се върнали години назад, когато са тръпнели от вълнение по време на тържествата, в които са участвали.

Във втората част на програмата гайдарите от Школата към Неврокопска св. митрополия с ръководител Крум Дамянов представиха традиционни коледарски песни и инструментални мелодии.

Гайдарската група пише своята история повече от десетилетие. В състава й влизат както млади изпълнители, които са в началото на своя творчески път, така и ученици в музикалното училище в Широка лъка и студенти в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив, които също са започнали първите си уроци по гайда в Школата към митрополията. Със своите изпълнения те зарадваха публиката и допринесоха за изживяването на празника в пълнота.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим не скри вълнението си от изпълненията и в двете части на тържествената програма и поздрави както участниците, така и техните учители. В своя благослов той се обърна и към всички присъстващи – духовници, родители и гости.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//