Владимир Москов и Георги Андонов продължават битката за кметския стол в Гоце Делчев

Кандидатите за кмет на община Гоце Делчев - Владимир Москов от БСП и Георги Андонов от ГЕРБ, се състезават на балотаж след изминалата напрегната предизборна седмица и в двата щаба. Днешният изборен ден в региона се очертава да премине далеч по-спокойно, тъй като в трите общини - Хаджидимово, Сатовча и Гърмен, на първи тур бяха избрани кметовете на общини, а избирателите казаха тежката си дума за състава на новите общински съвети.

Днес се гласува с по-малко на брой бюлетини, като в община Гоце Делчев те са за кмет и за президент, а в селата, където се провеждат балотажи, избирателите гласуват за кмет на община, кмет на населено място и за президент. В община Гърмен се провеждат балотажи за кметове на кметства в селата Горно Дряново, Дебрен, Огняново и Хвостяне. В община Хаджидимово продължава битката за кметове в селата Копривлен, Ново Ляски и Теплен, а в община Сатовча - в Кочан, Годешево и Боголин.

В община Гоце Делчев избирателните секции са 42, като 23 са на територията на града. Балотажи за кмет освен в град Гоце Делчев се провеждат и в селата Баничан, Борово, Господинци и Лъжница. На първия тур гласоподавателите в община Гоце Делчев за президенския избор бяха 28 880, а за местна власт - 27 800.

От Общинската избирателна комисия съобщиха, че за днешния балотаж изборните списъци са актуализирани, като от тях са извадени починалите през последната седмица и са прибавени младежите, навършили през този период 18 години.

В охраната на изборния ден са мобилизирани служители от "Пожарна безопасност”, „Гранична полиция" и районните полицейски управления.

На първия тур община Гоце Делчев стана първенец по брой недействителни бюлетини - общо 6 275, като повечето от тях бяха с поставен знак „Х”  в съответното квадратче с черен, вместо със син химикал. С празни бюлетини на първия тур основно ДПС наказа президентския вот в Гоцеделчевски регион.

Днес се очаква празните бюлетини за президент да бъдат заменени с действителни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK