Випуски 2020 и 2021 на Американския университет празнуват завършването си на 9 май

Снимка: АУБ

Прекосилият Атлантическия океан с лодка Стефан Иванов (випуск ’95) е почетен оратор на церемонията

На 9 май Американският университет в България (АУБ) ще връчи дипломите на студентите от випуск 2021 и ще отпразнува завършването на випуск 2020, което миналата година беше отбелязано само онлайн. Двете церемонии ще се състоят от 10:30 и от 16:15 ч. в университетския комплекс „Скаптопара” на АУБ. Събитието ще протече при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и поради тази причина висшето училище няма да посреща външни гости на капмуса. Церемонията ще премине в хибриден формат, така че студентите, които не могат да присъстват на живо, ще могат да се включат активно онлайн и да станат част от празника. Родители и близки ще могат да наблюдават дипломирането на живо в профила на АУБ във Facebook, както и на екрана на „Ларго мол“ в Благоевград.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането ще бъде Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95 с успешна кариера във финансовата сфера.

„Присъствието на Стефан в ролята на почетен оратор тази година е знаково. Неговата реализация е квинтесенцията на това, за което подготвяме нашите студенти“, каза президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс. „Той се радва на много успешна международна кариера, но наред с нея е запазил съвсем млад духа на откривателството, както и на благотворителността, на службата на обществото – до степен да предизвика цял един океан. Това накратко характеризира АУБ. Щастлив съм от високите резултати на нашите студенти, които с подкрепата на своите отдадени преподаватели преминаха по най-добрия начин през голямото житейско и академично предизвикателство на пандемията. Пожелавам им щастливо плаване!“

56% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Колумбия и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (44%), следвани от „Компютърни науки“ (13%), „Журналистика и масови комуникации“ (10%) и „Икономика“ (8%). Благодарение на образователната система liberal arts, 53% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска. 

По традиция в края на учебната година, на отделна церемония, биват отличавани студентите с най-високи академични постижения. Най-голямото отличие на нея е президентският медал, който се присъжда за висок успех, но и за изявен принос към общността на университета и към обществото. На церемонията ще бъдат връчени награди и стипендии, спечелени през изминалата академична година. Церемонията по отличаване на успехите на студентите и за връчването на президентския медал ще се проведе в събота, 8 май, от 17 ч. Тя ще се излъчи на живо в профила на АУБ във Facebook.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK