Трета жертва при стрелбата край село Баня

снимка: infomreja.bg, архив

Тежко ранената при престрелката край село Баня 49-годишна Емине Кьосова е починала към 3 часа тази нощ в разложката болница, съобщи за ИНФОМРЕЖА управителят д-р Божидар Велев. По думите му причината за смъртта й е остра сърдечна и дихателна недостатъчност. Предстои да бъде извършена аутопсия на трупа й.

Емине Кьосова бе приета в болницата в Разлог в критично състояние, с осем огнестрелни рани по цялото тяло и с опасност за живота след стрелбата край село Баня, при която бяха убити 42-годишният лихвар от Банско Васил Донев-Доневио и един от доверените му хора - Бинко Робов-Бината от Баня.

Съпругът на Емине - 50-годишният Мирослав Кьосов оцеля като по чудо, като се размина само с одраскан пръст на едната си ръка. 

Семейство Кьосови са работели в краварниците на Доневио в село Баня. Кървавото престъпление стана именно в района, близо до черния мост на изхода на селото, към 8 часа сутринта във вторник. 

Доневио и Бината бяха намерени мъртви с множество огнестрелни рани в джип "Мицубиши Паджеро”. В тялото на Васил Донев са намерени 38 куршума, Бината е бил надупчен с около десетина. Най-вероятно е стреляно с автомат "Калашников". 

По думите на директора на ОД МВР комисар Георги Костов джипът е бил направен буквално на решето от множеството изстрели, като предположенията му са, че стрелците са били най-малко трима.

На този етап все още няма повдигнати обвинения за показния разстрел. Снети са обяснения за изясняване на съпричастност към престъплението от над 10 души от криминалния контингент в района, сред тях е и Йордан Еринин от Банско.

На 4 април тази година Васил Донев бе арестуван в къщата му в село Баня при акция на ГДБОП по сигнали за изнудване и лихварство. Записни заповеди за десетки хиляди левове за незаконно кредитиране бяха открити по време на акцията. Документи за раздавани кредити с висока лихва бяха намерени и в дома на дясната ръка на Донев - Благой Тодев от Банско.

Доневио е сочен за дясната ръка на братята Иван и Йордан Еринини от Банско, известни като Гипсовете. Преди няколко месеца обаче той се скарал с тях и решил да започне собствен бизнес.

По неофициална информация Гипсовете му дължали половин милион лева и преди около месец Доневио ги дал на съдия изпълнител, който запорирал банковите им сметки.

Единият от братята - Иван Еринин, бе арестуван на 31 май в Италия в рамките на международната операция "Кокаинови крале".

 

КОМЕНТАРИ

ha ha ha14:33 - 05.07.2012
to4no tazi jurnalistka ot info mreja e nai dobrata vav oblasta i ne samo dobra a i mnogo krasiva jenq
до журналист13:40 - 05.07.2012
Ако бабати беше мъжка ти щеше да си по- спокоен и сигурен в себе си ,нямаше да гледаш в канчето на другите и да избиваш собствмените си комплекси по този начин . И теб кво те касае кой ще фалира и кой не , това не ти помага да станеш нито по умен нито по- богат оставаш си същия цървул та и по зле даже .
Журналист13:14 - 05.07.2012
Ако не е Блиц, Инфомрежа ше фалира.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK