Тенисистките ни започват срещу Сърбия в Анталия

Националният отбор на България Снимка: БФТ

Те са в група „B" в първа група на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп"

Женският национален отбор на България попадна в група „B" в първа група на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп" в Анталия. Днес нашите момичета ще играят срещу Сърбия в първата си среща, която започва в 12 часа, съобщава БНР.

Съпернички на българките са още съставите на Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия. В другата група са тимовете на Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

Капитанът на Сърбия Душан Вемич ще разчита на Александра Крунич, Олга Данилович, Лола Радивоевич, Мия Ристич и Катарина Козаров.

Турнирът ще се проведе от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лиа Каратанчева. Капитан на отбора е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK