Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов са новите съпредседатели на младежкото ДПС

Ибраим Зайденов, снимка: ДПС

Те бяха избрани на IX Национална конференция на младежкото ДПС

Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов са новоизбраните съпредседатели на Младежкото ДПС, съобщaва БТА. Номинираха Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС.

Ибраим Зайденов е от хаджидимовското село Абланица. Завършил е „Икономика на социално-културната сфера” - бакалавърска степен в ЮЗУ „Неофит Рилски“, както и магистърска степен „Финанси” и „Счетоводство и контрол“ в УНСС. Той е областен председател на Младежко ДПС в Благоевград. Член е на младежката организация от 2010 г.

В обръщение към делегатите почетният председател на ДПС Ахмед Доган заявява, че "съпредседателството на двама председатели на Младежкото ДПС цели да активира повече млади хора във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще".

"Ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т.н.. "Умението" ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите, се казва в обръщението.

В събота се състоя IX Национална Конференция на Младежкото ДПС. В нея участваха над 500 делегати.

На конференцията присъстваха председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, заместник-председателите на ДПС Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хасан Азис, депутатите Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, Дженал Топалова, евродепутатът Илхан Кючюк, Георг Георгиев от младежите на ГЕРБ.

Конференцията бе открита от най-младия участник на форума. 25 години младежкото ДПС е авангардът на ДПС. "Силата е в нас" е мотото на националната конференция.

Шефът на младежите в ГЕРБ Георг Георгиев също уважи мероприятието, както и гости от Европа, включително делегация от млади либерали от Северна Македония. Делегации от Косово, Кипър, Сърбия също дойдоха, както и представители на партньорски организации от Дания и Швеция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK