Съветниците в Кюстендил пак ще си гласуват заплатите

Васил Иванов, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Общинските съветници в Кюстендил отново ще си гласуват заплатите, информира председателят на местния минипарламент Васил Иванов. Предвижда се съветниците да приемат корекция на решението за тяхната заплата. Причината е допусната "явна фактическа грешка" от страна на председателя. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация месечното възнаграждение на един съветник не може да надхвърля 60% от средната работна заплата на общинската администрация. От 1 януари съветниците ще получават около 300 лв. месечно за участие в комисии и заседания на местния минипарламент.

На заседанието, което ще се проведе следващата седмица, ще бъдат определени и трудовите възнаграждения на кмета Петър Паунов и председателя на Общински съвет Васил Иванов. 630 лв. финансова помощ за Алекс Павлов ще гласуват да бъдат отпуснати съветниците от Кюстендил на предстоящата сесия. 6- годишното дете е болно от детска церебрална парализа. То се нуждае от скъпоструващо лекарство.

На заседанието ще бъдат гласувано и изготвянето на четири комисии. Трябва да бъде избрана Комисия за установяване на конфликт на интереси. "Всички съветници трябва в едномесечен срок от избирането ни да представим декларация за наличие или липса на конфликт на интереси. Все още не сме ги представили, защото няма избрана такава комисия", заяви Васил Иванов.

Втората, която трябва да бъде избрана е Наблюдателната комисия. Тя има право за предсрочно освобождаване и помилване на затворници. "През миналият мандат също имаше такава комисия. Тогава обаче не сме имали заседания, тъй като не сме били сезирани от никого", каза още председателят на ОбС- Кюстендил. На сесията ще бъде разгледано и попълването на местната комисия за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно спестовни влогове към община Кюстендил.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK