Строителни босове спряха мегапроекта за изграждане на улици в община Гърмен

снимка: infomreja.bg, архив

Строителните босове от Неврокопско – Руен Кирев, Георги Шапков и Бисер Узунов, стопираха изпълнението на мегапроекта за изграждане на улици в община Гърмен.

Причината е жалба до Комисията за защита на конкуренцията, входирана вчера от загубилия участник в обществената поръчка - Обединение „Инфраструктура 2014“, в което влизат фирмите на тримата бизнесмени – „БКС“ ЕООД, „Престиж бизнес-93“ ООД и „Билдинг-компани“ ЕООД.

Така ремонтът на общински пътища и улици, който жителите на четирите гърменски села Рибново, Горно Дряново, Дебрен и Дъбница чакат от години, ще бъде блокиран до разглеждането на жалбата и произнасянето на КЗК.

Въпросната обществена поръчка, на стойност 1,7 милиона лева, предизвика спорове именно заради голямата сума и лобитата на строителните фирми в обединението, приближено до бившия кмет и настоящ депутат Ахмед Башев.

Има опасност парите за неотложни ремонти на пътища в Гърменско да бъдат безвъзвратно изгубени, ако поръчката не бъде изпълнена до 15 декември.

В общината още вчера, когато стана извество за внесената жалба в КЗК, тръгнаха коментарите, че апетитната обществена поръчка е ябълката на раздора в отношенията между депутата Ахмед Башев и кмета на Гърмен Минка Капитанова.

Говори се, че Башев разпоредил на Капитанова да направи каквото е необходимо и поръчката да бъде спечелена от Обединение „Инфраструктура 2014“.

В крайна сметка се случи точно обратното и поръчката бе спечелена от другия участник в конкурса – „А-Строй“ ЕООД, собственост на Венцислав Амзов от хаджидимовското село Абланица.

Много преди провеждането на процедурата в Гърменско се тръбеше, че поръчката ще бъде спечелена от близките до Башев фирми, с които той е работел като кмет на общината.

С жалбата си в КЗК освен решението, с което „А-Строй“ ЕООД е обявена за изпълнител с по-добра оферта, условия и срокове за изпълнение, Обединение „Инфраструктура 2014” оспорва и компетентността на лицензираната комисия, провела конкурса и оценявала документите и офертите на участниците.

 

Бисер Узунов /в средата/
Георги Шапков
Руен Кирев

КОМЕНТАРИ

митко20:43 - 24.07.2014
Не ми пука за тримата на снимките нито за Башев.но Минка е същата даже и по зле защото никой не пише от тук платените писачи защо аджаба Амзов спечели поръчката тайните им срещи в хотела на кмета на Хаджидимово си дадоха резултат.Искам да ти кажа Минке внимавай никой не яде доматите с колците всички знаем какво става
kr19:43 - 23.07.2014
Agent Manol se opitva da se pravi oshte na vlasten ,no Minka mu pokaza kak trqbva da raboti edin kmet.Mrasniq ribanec iskashe da nalapa komisionnata ot proekta,no ne stana sega s tezi koito napraviha kashtata na shterka mu se opitva otnovo da pokazva na horata kolko e silen
ха ха14:35 - 23.07.2014
Шапката и неговия Делянчо нещо губят парички. Бисерчето да внимава за хотела, че ОЛАФ точно това рови в момента. ВАЙ ВАЙ!
до що13:20 - 23.07.2014
а бе простако я не давай на хората да ядат на манол вмирисания салам ако ти е толкова мил дай го на жена ти тя сигурно има нужда щом като до себе си държи такъв брутален простак . Дон Корлеоновците от снимките по горе вън от община Гърмен крадоха , крадоха заедно с манол че се посраха от крадене и искат още. Точно техните проекти които изпълниха и окрадоха парите влизат в съда в най скоро време . Докато беше ДПС на мласт делата се потулиха но сега всичко ще излезе набял свят .Аз приключих с тази партия само заради блуталното копеле.Да си му гласуват неговите манолетаот рибново от другите села да не чака гласове повече .

FACEBOOK