Кандидат-депутатите от ДПС ясни до 10-и август, в Гърмен чакат Местан за казуса "Минка Капитанова"

Алиосман Имамов и Лютви Местан, снимка: infomreja.bg, архив

До 10-и август се очаква да приключат събранията на структурите на ДПС в Пиринско за номиниране на кандидат-депутати за 43-ото Народно събрание.

Срокът, в който областните ръководства трябва да представят пред Централния съвет на ДПС протоколите с обобщената информация за номинациите от местните и общинските организации, е 15 август.

В събота на заседание на Областния съвет на ДПС е била обсъдена подготовката за предстоящата предизборна кампания, както и избирането на членове на секционните комисии, застъпници и наблюдатели, научи ИНФОМРЕЖА.

Партийният форум е бил проведен в камерен състав поради отсъствието на по-голямата част от кметовете, местните председатели и членове на областното ръководство.

Очакванията са в няколко области в страната партийните листи да оглавят лидерът на ДПС Лютви Местан и добилият скандална известност медиен бос и народен представител Делян Пеевски. Не е изключено един от тях да бъде под №1 и в пиринската листа.

Въпреки че събранията за издигане на кандидатури от ДПС все още не са стартирали, сред най-коментираните имена за водач на листата в Благоевградска област е това на настоящия депутат и заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов.

Областният управител и бивш депутат Муса Палев също е сред спряганите имена в челната тройка.

Случайно или не, на този етап кандидатурата на депутата Ахмед Башев не се обсъжда. Членове на ДПС, пожелали анонимност, дори твърдят, че той няма да получи избираемо място в листата.

Не е тайна, че сред актива расте броят на недоволните от кадровата политика на бившия кмет на Гърмен. Скандалните му изказвания в национален ефир, че „помаци“ трябвало да бъдат назначавани на ръководни постове не бяха одобрени и от централното ръководство на ДПС.

Запознати прогнозират под сурдинка, че ако Башев не бъде издигнат за народен представител в 43-ото Народно събрание от ДПС, ще се кандидатира като независим.

Това за него няма да е новост, тъй като през 2007 г. той спечели местните избори именно като независим кандидат и успя да пребори издигнатия от ДПС Галип Мисирков.

Информацията, която върви в Гърманско, е, че вече имало сформиран Инициативен комитет, който дори е започнал събирането на необходимите подписи за издигането му като независим кандидат-депутат.

Другите версии за тайната засега подписка са, че с нея Башев продължава да събира подкрепа за изключването на Минка Капитанова от ДПС или че с подписите цели да я свали от кметския стол.

Членове на Движението за права и свободи в Гърменско издадоха, че безпрецедентният случай с предложението на Ахмед Башев да изключи действащ кмет от ДПС ще се разреши следващата седмица, когато в общината се очаква да пристигне лично Лютви Местан.

 

Муса Палев
Ахмед Башев
Минка Капитанова

КОМЕНТАРИ

12313:54 - 30.07.2014
E,какви са напъни.В тоалетните ли пишете тези коментари!? хахахахахахахаха.
Към Асан, Мехмед и Мулето19:26 - 29.07.2014
Ще посрещнете празника с вяра в душете си!!! Ще се помолите за здраве и благоденствие!!!!Ще продължите да живеете в мир и разбирателство!!!! Но, как бе крадливи, прелюбодействащи и мърляви свине???? Ти бе дебелако Имамов и ти бе мръсно Муле с псевдонима Арбен Терзиев ІІ,излезте в публичното пространство, и ако имате ценностна система кажете, най кой бог освен финикийският знак правите метани??? Кажи бе изнудвачо Имамов, кажи бе Даняков ученико - на колко истински човека взе здравето с подмолните си игри, от 300 човека твърдо ядро на ДПС, ти го сведе до минимум, останаха само верните ти даскали /по разбираеми причини/ и тук там верни твои лакеи и лизачи. Кажи по какъв начин спечели конкурса за директор???? Муллее за тебе какво??? Гнус мръсен си ти и такъв ще си отидеш!!! За тебе в аналите Жостовски ще си говори и пише, като за кретен страдащ от хемипарезни проблеми, а пропо това е и проблем на нещастния и ограничен твой син и извънбрачното ти Мулешко потекло.
Към Юсеин13:44 - 29.07.2014
Юсеинеее,драги!Газа да си здереш това е мили мой!!!Общината е помашка и всички са за ДПС.Що се касае до Босфора там си е било Империя.А,тук е цигания.
Юсеин05:29 - 29.07.2014
Мишки, но можем да наречем всички ДПС омбашии и с едни много вонящи животни - скункс, пор. На всички вас мераклии наистина пътя ви е през Босфора. Тук намерихте почва да избуите и да си мислите, че идеите на вашият Меди Доганов са от значение за мислещите???? Не те са такива тъпи парчета, като местните ви водачи от мюсюлмански, така и български корен - пример Мульо Терзиев с помашкия псевдоним Арбен Терзиев ІІ. Много е гот нали Муле, то ти личи и на неандерталската ти мутра с изразено ниско чело, масивна челюст и тъп мулешки поглед. И твоят мина през помашка мимикрия това ще ти е отиваш във вечността, като читак и еничарин.

FACEBOOK

//