Стефан Генов: Разчитаме много на подкрепата на публиката и фактора домакинство срещу Берое

Снимка: Infomreja.bg, архив

Старши треньорът на ОФК “Пирин” Благоевград Стефан Генов призна, че очаква много труден мач срещу тима на “Берое” Стара Загора.

“Ние сме подготвени, но, разбира се, че умората си казва думата. Момчетата са достатъчно мотивирани да изиграят последните двама мача преди паузата на добро ниво. Ние няма да се надиграваме с “Берое”, просто трябва да ги излъжем и затова ние необходим добър тактически план, който разбира се трябва да бъде изпълнен от футболистите”, коментира Генов.

Селекционерът призна, че разчита много на фактора домакинство и подкрепата на публиката. “Най-вече съм благодарен на хората, които оценяват това, което вършим, и аплодисментите на публиката след последното ни домакинство внасят спокойствие в съблекалнята, защото психическият тормоз е много по- голям от физическата умора”, каза Генов.

Статистиката не е в полза на “Пирин”, а напротив - това е един от малкото отбори, срещу които “орлетата” нямат победа след завръщането си в А група. Гостите разполагат с много добри футболисти, а освен това създават много голови положения, което бе видно от последния им мач в Стара Загора.

“Имам пълно доверие на моя съгражданин Георги Кабаков. Това е един от добрите рефери и мисля, че ще се справи с мача. Относно програмата, просто сме поставени пред свършен факт. Ние ще почиваме три дни и ни предстои пътуване до Пловдив, а “Ботев” има цели шест дни за възстановяване преди последния кръг, но нямаме друг избор, такава е програмата на първенството и ние трябва да се съобразим с нея” – заяви Стефан Генов.

Пиринци са считани за фаворит в двубоя. Световната букмейкърска къща Sportingbet поставя коефицент за победа на орлетата от 2.2, докато за гостите е посочен 2.75. Двубоя ще пропусне Александър Башлиев заради контузия, но в строя се връща възстановеният Антон Костадинов.

Мачът на стадион “Христо Ботев” в Благоевград е в понеделник 12 декември от 17.30 часа, а билетите са на цена 5 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK