Сръбският президент публикува видео как закусва с евтин салам

Снимка: Официален Инстаграм профил

Заедно с него същото закусваха министрите на финансите и на търговията

В отговор на критики от опозицията, свързани с обявената кампания за намаляване на цените на някои основни продукти в Сърбия, президентът Александър Вучич публикува днес в профила си в Инстаграм видео как закусва с част от продуктите, съобщава БТА.

Както бе обещал, Вучич закуси днес, когато започна кампанията „По-добра цена“, със сандвич със салам паризер. Именно смятаният за нискокачествен колбас бе най-критикуваният продукт в потребителската кошница с намалени стоки, които сръбският президент представи миналата седмица.

Заедно със сръбския президент на масата тази сутрин със сандвичи с въпросния салам закусваха министърът на финансите Синиша Мали и  министърът на търговията Томислав Момирович.

Във видеото Вучич критикува опозицията, че разпространява лъжи.

Той изтъкна, че цената на паризера е със 140 динара /2.30 лева/ по-ниска днес и заради това е щастлив и доволен.

"Нещо, което народът обича да яде, с което всички ние сме отраснали, нещо, което и днес често ям, особено в самолета, когато пътувам в чужбина, искам да ми направят сандвич точно с такъв паризер. Не правим това, за да покажем, че сме обикновени хора като останалия нормален свят, че живеем, за да опровергаваме лъжите им за това кои са милионери, а всеки в Сърбия знае кой има сметки в чужбина и кой нито има, нито е имал", добави президентът.

Вучич съобщи, че от следващата седмица ще бъдат понижени цените на още десет продукта. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK