София филм фест разпали страстите в Благоевград

Кадри от лентата „Кутия за храна“ на режисьора Ритиеш Батра, снимки: programata.bg

Десетки благоевградчани гледаха хитовите филми „Кутия за храна“ на режисьора Ритиеш Батра и „Нимфоманката-част 1“ от Ларс фон Триер. Двете ленти се завъртяха в Благоевград като част от София филм фест, който гостува в града по покана на екипа „Камбитов”.

Филмът „Кутия за храна“ е за ръба на реалния живот и този от фантазиите и най-вече за кръстопътя, когато трябва да изберат един от двата свята. В главните роли са Ирфан Кан, Нимрат Каур, Навазудин Сидики, Дензил Смит и Барати Ачрейлар.

Сценарист и режисьор е Ритиеш Батра. Кинопродуктът има множество номинации и награди - Рейкявик’13 – награда на исландската църква, специална грамота Азиатски филмови награди’13, номинация за най-добър филм, режисьор, сценарий, мъжка роля (Ирфан Кан), женска роля (Нимрат Каур) и поддържаща роля (Навазудин Сидики). Лондон’13 – номинация за най-добър филм , Осло’13 – номинация за най-добър филм. 

„Нимфоманката“ е третият и последен епизод от „трилогията на депресията“ на Ларс фон Триер. Той представя живота на една жена , която се бори с биографията си. В първата част се изгражда главната героиня – пълен с отчаяние, болка и страст. Втората част на филма  любителите на световното кино ще гледат днес от 20.30 часа.

От 18.30 часа днес в кино „Cinemax“ ще бъде прожектиран и филмът  „Шърли: Представа за реалност“, по режисура и сценарий на Густав Дойч.  Той работи предимно с авангардно и експериментално кино, но последният му филм излиза извън тези рамки, събирайки на едно място кино и изобразително изкуство, които заедно разказват визуално впечатляваща, многопластова история. В главните роли са Щефани Къминг, Кристоф Бах, Том Ханслмайер, Флорентин Грол и  Елфриде Ирал.

 

Кадри от лентата „Кутия за храна“ на режисьора Ритиеш Батра, снимки: programata.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK