След два дни проверката на МБАЛ-Благоевград, установява има ли пропуски, довели до смъртта на родилката

Снимка: Infomreja.bg

Тя е била със задух и температура, но е ходила самостоятелно

Започва проверката в Благоевградската болница, където бременна жена с COVID-19 почина, съобщи bTV.

43-годишната родилка е постъпила в лечебното заведение в тежко състояние след домашно лечение. Това е втора бременност за нея. Няма данни за съпътстващи заболявания.

Тя е била със задух и температура, но е ходила самостоятелно, уточнява директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев. Според лекаря е направено всичко възможно тя да бъде спасена, като е преведена в реанимация почти веднага. Била е събрана и лекарска колегия, която е обсъждала лечебния и диагностичен процес.

За вътрешната проверка ще са нужни около два дни, добави д-р Огнянов. Той обясни, че процедурата при положителен тест и влошаване на състоянието на пациента включва свързване с личния лекар и при необходимост посещаване на спешен кабинет.

"Не може при всяка кашлица и положително изследване да се хоспитализират хора, защото ще се препълнят болниците. А тежките състояния се установяват - задух и температура", пояснява още специалистът.

В Благоевградската болница има още 3 бременни жени с COVID-19. Две са с леки симптоми, третата - със средни. В болницата в Благоевград досега е имало около 8 случая на бременни, заразени с коронавирус.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK