Река Хасковска преля, кръстовища и улици под вода, наводнени са къщи

снимка: Dariknews.bg

Река Хасковска излезе от коритото си в централната градска част и наводни Зеленчуковия пазар. Голяма част от улиците в центъра на Хасково също са наводнени.

От общинската администрация обясниха пред Дарик, че преливането е станало, когато нивото на реката се е изравнило с отводнителните шахти. Оттам допълниха, че са изкарали всичката налична тежка техника за отводняване на къщи и дворове.

Към момента изсипалият се дъжд в града надминава 90 литра на квадратен метър.

Нивата на реките в Хасковско се повишиха след падналите валежи, което усложнява обстановката в областта, съобщи заместник-началникът на Областната противопожарна служба Димитър Колев.

В хасковските села Въгларово, Конуш и Гарваново, също и в димитровградския квартал „Марийно", има залети къщи и дворове, които се отводняват. В района на Четвърти стопански двор в Хасково водата е заляла кошара с овце и се е наложило огнеборците да спасяват овчаря.

Реката е преляла и в село Клокотница, а центърът му е под вода. Спешно са били евакуирани хората от три къщи, съобщи кметът му Евгений Трендафилов.

По разпореждане на министър Йордан Бакалов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е сформиран оперативен щаб, пише Блиц.

Той ще организира и координира действията на структурите на МВР и местната власт за реагиране при усложнената метеорологична обстановка.

Най-тежко е положението в Хасково. Градът е буквално удавен от поройния дъжд. Хората се крият по домовете си и не смеят да излязат навън. За щастие, няма данни за пострадали хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK