Първанов изнесе лекция за Дядото, призова БСП да не мълчи по случая "Сидеров"

Георги Първанов, снимки: infomreja.bg

"АБВ има ясна и категорична позиция по случая "Сидеров" и по повод петното, което с поведението си Волен Сидеров лепна на българския парламентаризъм и българската политика. Категоричен съм, че мълчанието на парламентарното мнозинство по този случай е недопустимо. В такава една ситуация, независимо от това какво ще реши главният прокурор, независимо от решенията на съдебната власт, е нужна една морална политическа оценка и мнозинството я дължи, защото иначе отговорността се хвърля върху целия парламент".

Това заяви бившият президент Георги Първанов в Благоевград, където гостува, за да изнесе лекция за непреходното идейно наследство на Димитър Благоев.

Той отказа да коментира появилите се слухове, че ще прави алтернативна листа на БСП за предстоящите европейски избори.

Първанов призна, че не си спомня с добро датата 10 януари 1997 година, защото тогава е направено, по думите му, покушение срещу българския парламентаризъм и призова политиците и обществото към по-малко насилие и агресия.

Той коментира и модата от последните месеци - боядисването на паметници в цялата страна. Според него това е порочна мода и тя идва от непознаването на историята.

Президентът на България от 202 до 2012 г. се появи пред сградата на историческия музей в Благоевград, придружен от ексобластния управител Владимир Димитров. Посрещнаха го областният председател на партията Юлиян Гошев и общинският лидер д-р Владимир Пандев.

Първанов, който е историк по професия, изнесе лекция за делото на Димитър Благоев. Поводът за беседата стана поругаването на паметника на Дядото, който навръх Коледа осъмна преобразен като дядо Мраз.

В залата на музея присъства и авторът на коледната шега - лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски, който отнесе глоба от 100 лева за хулиганско поведение.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Георги Първанов, снимки: infomreja.bg
Георги Първнов и Владимир Димитров
Георги Първанов се ръкува с д-р Владимир Пандев
Д-р Владимир Пандев, Георги Първанов и Йордан Симонски

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//