Проверяват охраната на МОЛ-а в Пловдив заради клипа на Чеченеца

Снимка: Infomreja.bg

Вътрешният министър и главният секретар коментираха убийството в София

От младата жена няма подаден сигнал към МВР. Тя е споделила опасенията си пред свои близки. На 3 април е постъпил официалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не е осъществена среща, при която тя е трябвало да вземе детето си. Веднага започва работата на СДВР. След няколко часа е задържано е лицето, върху което са хвърлени подозрения, че е извършил убийството.

Лицето бе под наше наблюдение.

Това каза главният секретар на МВР – Петър Тодоров, на брифинг.

Връзката между убиеца и убитата е приятелство, имали са близки отношения.

Имали са лични изострени отношения, след което той е постъпил по този брутален начин спрямо своята позната, допълни Тодоров.

Министър Иван Демерджиев каза по темата:

Подготвяхме една среща с националния координатор по домашното насилие, защото този проблем ескалира и ние го виждаме. Целта на събирането на всички отговорни институции е да вземем по-навременни мерки.

Има информация, че жертвата е търсила помощ от НПО-та. Връзката/ комуникацията между неправителствения сектор, социалното министерство и МВР понякога не е добра.

Досъдебно производство срещу ОПГ:

Прокуратурата е водеща по производството и тя го образува. Ние сме взели мерки по отношение на полицейските служители, разговарял съм с тях.

Синдикат „Образование“ иска оставката на Дерменджиев след глобите на директори на училища, в които е имало бомбени заплахи:

Искаме да отнемем отговорността от директори, които нямат компетенциите да ръководят подобен тип работа. МВР пое тази отговорност. Тя е свързана с това, че служител на МВР прави огледи. Единични са случаите, при които директорите не са ни разбрали, а сега говорим и за синдикатът, който говори за санкциониран директор –съпруга, която е представител на синдиката.

Полицията издава устни разпореждания, когато започва един процес. Полицаите са добре обучени. Многократно сме обяснили какво да се прави в такава ситуация. Не е нужно директорите да получат писмено разпореждане, полицаят на място ги издава на място, коментира вътрешният министър.

Случаят „Чеченеца“ в Пловдив:

Проверяваме охраната на МОЛ-а, тъй като за мен е необяснимо как охраната може да остави хората да направи такъв клип. Към охраната има изисквания и искаме да сме наясно, че тя действа адекватно, каза Демерджиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK