Премиерът: Книгата дълго време няма да има истинска конкуренция

Снимка: МС

Акад. Денков попълни личната си библиотека с две книги на Здравка Евтимова

„Убеден съм, че книгата дълго време няма да има истинска конкуренция, защото тя е най-дълбокото изкуство“. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков при откриването на 11-ото издание на Алеята на книгата в София, съобщават от Правителствената информационна служба.

Премиерът посочи, че автори като Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Милен Русков доказват, че българското слово, българската книга, българското изкуство, което показва доброто и красивото, е по-живо от всякога.

Според акад. Денков не е достатъчно само да има средства за култура. Миналата година бюджетът за сектор „Култура“ беше увеличен с над 25%, но голяма част от средствата не бяха използвани поради липса на добри проекти, припомни министър-председателят. „Трябва заедно да видим как по най-ефективния начин средствата да стигнат до нашите деца и до родителите, за да може след години да видим резултата от тези усилия. Надявам се да изградим следващия свят заедно с вас“, заяви премиерът.

Акад. Денков попълни личната си библиотека с две книги на Здравка Евтимова, както и с илюстровано издание по мотиви от творби на  Дж. Р. Р. Толкин. Той купи също Голяма детска енциклопедия и още няколко книжки за своите две внучки.

Тази година „Алея на книгата“ представя нови и редки книги, специализирана и детска литература на около 140 български издателства, разположени в 52 шатри в центъра на столицата. Мащабното литературно събитие е в рамките на #КаузаГрамотност, която стартира в началото на годината с „Походът на книгите“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK