Представят над 100 сорта череши на единствения по рода си Празник в Кюстендил

Снимки: Отдел "Култура и духовно развитие"

30 участници представят шедьоври от череши

Череши, черешови изделия и  произведения на изкуството, черешова кулинария – всичко това е само част от „Празника на черешата“ 2022 година!

Събитието започва още на 24 юни вечерта с презентативно рисуване на млади художници, занимателно ателие с изработка на черешки, безплатно фотоогледало и вкусни череши за всички гости на празника. 21:00 е началният час на концерта на DJ Dian Solo и Deep Zone Project.  

На 25 юни 30 участници от Кюстендил за поредна година ще представят своите изключителни и неподражаеми произведения с ЧЕРЕШИ и ще бъдат част от конкурса за най-едра череша, атрактивно вешало, оригинално пано и красив черешов щанд. Над 100 сорта череши ще представи Институтът по земеделие  Кюстендил, който и тази година е партньор на Община Кюстендил в организацията на събитието.

Богата музикална програма ще допринася за доброто настроение на гостите в обедните часове на деня. Професионалния духов оркестър на Община Кюстендил ще изнесе празничен концерт, а специални гости ще бъдат младите танцьори от НУТИ София.  Във фолклорния концерт участие ще вземат кюстендилските състави: Формация „Фолк-арт“, ДЮТА „Кюстендилче“, ФА „Родолюбие“, ТФ„Нова Генерация”, ФФ "Гайтанче" и ДФГ "Трепетлика".

Регионалният исторически музей в Кюстендил организира две безплатни туристически обиколки с лицензирани гидове от 14:00 и 16:00 часа. През целия ден занимателни ателиета и художествени работилници ще забавляват малките посетители на празника. В 21:00 часа на централния площад започва концерта на група „Фондацията“.

Последният ден от празника ще започне с кулинарната надпревара „Череши в кухнята“, в която ще се включат 18 участници, а гост-водещ и тази година ще бъде Драгомир Драганов. Много черешови игри с парични награди, подсигурени от Община Кюстендил ще забавляват посетителите на 26 юни. А млади дарования от града и страната ще пеят и танцуват в обедните часове. Малките гости на празника ще могат да рисуват и творят в занимателни и образователни ателиета до 14:00 часа, когато ще завърши празника.

През всички три дни на „Празника на черешата“ повече 200 производители, търговци и занаятчии от региона и страната ще бъдат част от празничната атмосфера. Кюстендилци отново ще сме заедно -  обединени от нашата любов към… Кюстендилската череша! И ще посрещнем с гордост своите гости от близо и далеч!

За повече информация посетете: www.kultura-kn.info или www.facebook.com/culture.kyustendil

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK