Празнични програми с изненади радват децата в област Благоевград

Вижте къде и какво очаква малчуганите

Празникът продължава с Куклен театър „Златка златното момиче“, който община Сандански покани за всички малки и пораснали деца в Дневен център „Света Неделя“.

В края на празничния ден, площад „България“ ще се превърне в театрална сцена с постановката „Вълшебното магазинче“. Как ще се преобрази мрачният господин Хепинстал елате и вижте точно в 18:00 ч.

За всекиго по нещо ще има в утрешния празник на децата. За международния ден на детето – 1 юни, Община Банско е подготвила богата програма. Предвидени са разнообразни прояви, според интересите на децата от всички класове.

Състезанието „Детето риболовец” ще започне в 10 часа на язовир „Белизмата“. В две възрастови групи – от първи до четвърти клас и от пети до дванайсети, младите рибари ще се състезават за най-успешен улов.

В 10,45 ч. талантите на Банско ще се изявят на централния градски площад, където ще празнуват детския празник с посвещение на Земята. Ще има песни, сценки и раздумки. На площада ще бъдат показани предмети, изработени от отпадъчни материали, както и проекти и плакати на екотеми.

В обектите на Музеен комплекс Банско през целия ден екскурзоводи ще бъдат учениците от НУ“Св.Паисий Хилендарски“ и СУ“Неофит Рилски“. Те ще разказват за историята на Банско, ЗА живота и делото на най-великите му личности.

В Туристическия информационен център от 14,30 ч. до 19 ч. ще текат прожекции на обичани детски филми.

От 16.30 ч. на централния площад ще започне празничния карнавал „Детство мое реално и вълшебно“.

Финалът на празничната програма е на 5 юни с колоездачно състезание на Ролбана в Национален парк “Пирин“.

По повод Международния ден на детето, 1. юни, полковник Митко Балтов, командир на Бригадно командване, има удоволствието да покани всички на “Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника“ в Благоевград.

На 01.06. ще се проведе детски футболен турнир по повод 1. юни, Деня на детето.

Организатори са Община Благоевград със съдействието на ДЮФК „Хлапетата“.

Участие ще вземат над 30 отбора, сформирани от ФК „Кюстендил“, „Пирин“ Разлог, „Хлапетата“ Благоевград, „Орлетата“ Благоевград , „Мечетата“ Петрич, „Пирин 2001“ Благоевград, и над 300 деца от цяла Югозападна България. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – деца, родени през 2011, 2012, 2013 и 2014 г. Началото на първия двубой от турнира е предвидено да бъде от 9.00 ч. на терените в с. Рилци. Организаторите ще се погрижат да създадат незабравим футболен празник за всички участници и зрители. При провеждане на футболния турнир ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването.

С празнични програми за най-малките, детски театър, концерти и изненади общините в област Благоевград са подготвили празничните си програми за 1-ви юни - Деня на детето.

Приказните герои от Център за обществена подкрепа, град Сандански са приготвили редица изненади за най-малките. Между 10:00 и 12:00 ч. на беседката при люлките срещу Плувен интернат, всяко дете ще може да се забавлява и играе, да рисува и танцува.

Вижте в програмите къде и какво може да развесели децата ви.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK