"Пирин" победи "Септември" с 1:0 в мач от 30-ия кръг на efbet лига

Снимка: startphoto.bg

Това е шеста поредна загуба за "Септември"

Пирин нанесе шеста поредна загуба на Септември в мач от 30-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Васил Левски". Победното попадение отбеляза Даниил Кондраков от дузпа в края на полувремето. По този начин столичани заемат 14-а позиция с 22 точки, докато "орлетата" са на 13-о място с 22 пункта, съобщава Топспорт.

Домакините започнаха по-активно и бяха близо да открият резултата в 18-ата минута. Офанзивният играч Симеон Александров изпълни пряк свободен удар, когато в наказателното поле съотборникът му Асен Георгиев засече центрирането с глава, ала ударът му премина встрани и излезе в аут.

В 20-ата минута гостите организираха скоростна атака, която можеше да бъде оползотворена. Халфът Венцислав Бенгюзов получи подаване малко преди точката за дузпа, нагласи си топката на удобния десен крак, за да принуди вратаря Димитър Шейтанов да прави спасяване.

Последва импулс в редиците и на двата отбора. Преотстъпеният от ЦСКА Митко Митков отправи мощен удар от дистанция, който беше париран от Янко Георгиев.

Най-интересното събитие в срещата се случи в края на първото полувреме. Тогава защитникът на столичани Иван Арсов постъпи изключително безразсъдно, извършвайки грубо влизане в краката на съперник. Първоначално главният съдия Георги Кабаков му показа жълт картон и даде знак играта да продължи. Реферът обаче бе помолен лично да прегледа внимателно ситуацията на ВАР монитора. При проверката арбитърът промени решението си и отстрани от игра футболиста на Септември.

В добавеното време на първата част, въпреки спада в динамиката на двубоя, възпитаниците на Христо Янев спечелиха дузпа в своя полза. Мартин Стоянов препъна адаша си Мартин Смоленски, а Георги Кабаков имаше ясна видимост и отсъди наказателен удар. Даниил Кондраков се нагърби с отговорността и реализира за 1:0.

Играчите на Красимир Балъков отчаяно се нуждаеха от точката в днешния сблъсък и откакто стартира второто полувреме, осъществиха няколко опасни атаки. Атанас Кабов пропусна най-сериозното положение в 57-ата минута, след като изстрелът му профуча покрай десния страничен стълб на Ковальов.

Считаният за талант на ЦСКА Симеон Александров демонстрира качествата си, като на няколко пъти пробва да възстанови паритета чрез поредни удари, които за негово съжаление не се увенчаха с успех. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//