Перник се включва в юбилейната десета Нощ на литературата

Снимка: Община Перник

Литературният хепънинг ще бъде на 12 май 2021

Съвременна европейска литература в нови български преводи ще бъде представена и тази година на юбилейната десета Нощ на литературата. Литературният хепънинг ще бъде на 12 май 2021 г. и в него ще се включат 14 града сред които и Перник.
 
Проектът е иницииран и се организира от Чешките центрове съвместно с Европейското сдружение на националните културни институти EUNIC от 2006 г. и постепенно към него се включват градове от различни държави. България става част от международната Нощ на литературата през 2012 година благодарение на Чешкия център в София.
 
Началото ще бъде дадено в 18:00 ч. Четенията ще започват на всеки половин час, а перничани ще имат възможност да избират измежду откъси от книги, преведени от датски, италиански, испански, френски, немски и други езици. Час от произведенията, които ще бъдат представени в Регионалната библиотека „Светослав Минков“ и НЧ „Съзнание - 1922“ в кв. „Изток“ са „Република от светлина“ на Андрес Барба, „Детският влак“ на Виола Ардоне, „Клетвата“ от Фридрих Дюренмат, " Вечно чужда" от Стефан Хертсман и " Преображения " с автор Владимир Мартиновски.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK