От 1 март в община Сандански стартира нов социален проект, насочен към хората с увреждания

Снимка: Infomreja.bg, архив

На 1 март в община Сандански стартира нов социален проект „Независим живот за гражданите на Сандански“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Проектът е насочен към хора с увреждания и техните семейства, хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване и безработни лица в трудоспособна възраст, регистрирани в Бюрото по труда. Целта е подобряване качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на потребителите от целевата група, като се планира връщане на пазара на труда на лицата, полагащи в момента грижи за своите близки.

Услугите, които ще бъдат предоставяни по проекта са: предоставяне на почасови услуги за лична помощ на нуждаещите се лица, помощ при извършване на комунално-битови дейности, подкрепа на социалното включване за осигуряване на нормален живот на потребителя на социалните услуги. Проектът стартира с обявяването на прием на документи на желаещи да бъдат назначени в Звено за предоставяне на почасови услуги за социално включване в домашна среда и прием на заявления на кандидатите, желаещи да бъдат потребители на почасовите услуги и на кандидатите за социални асистенти и домашни помощници.

Предвижда се при изпълнение на дейностите по проекта да бъдат наети ръководител звено и технически съгрудник за функционирането на Звеното, като ще бъдат назначени и 20 социални асистенти и 20 домашни помощници, които да обслужват 80 потребители от град Сандански и населените места в общината.

Приемът на документи ще продължи съответно за кандидатите за работа в звеното – от 01 март до 07 март 2016 г., а за кандидат-потребители и социалните асистенти и домашните помощници - от 01 март до 14 март 2016 г.

Членовете на екипа за организация и управление на проекта ще оказват необходимото съдействие при подаването на документи за включване в проекта както на кандидат-потребителите, така и на кандидатите, желаещи да бъдат наети в Звеното за предоставяне на почасови услуги за социално включване в домашна среда.

Заявления и образци на необходимите документи могат да бъдат взети от деловодството на община Сандански, като след тяхното попълване ще бъдат приемани всеки работен ден от седмицата, от 8.00 до 17.00 часа в деловодството на Община Сандански. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK