"Осите" прелетяха в Банско, кино гледаха на открито, изложба показа таланта на свещеник

Снимка: Infomreja.bg

Три събития бяха част от културния календар през почивните дни

Елегантността, красотата и градският стил на италианската класика Vespa скутери се вписаха по превъзходен начин в старинната архитектура на Банско и във великолепието на Пирин. Над 100 Vespa мотоциклети и мотопеди дефилираха с класа по улиците на града и събраха възхитени погледи на фотосесията на пл.“Възраждане“. Италианските луксозни скутери с разпознаваемата си визия бяха особено атрактивна гледка на фона на планинските върхове. На Бъндеришка поляна пристигнаха „оси“ /vespa, ит. – оса/ от България, Сърбия, Румъния, Гърция и Полша.

И още от почивните дни в Банско...

Изданието на Лятна филмомания 2022 Банско отново събира под зведното планинско небе почитателите на приключенското кино.

С вълнуваща програма на талантливите певци от фолклорна група „Банска младост” бе даден старт на очакваната с нетърпение лятна филмомания.

Екипът на Международния кинофестивал на планинарското кино представи от 21 до 23 юли селекция от най-добрите приключенски екстремни филми през последната година. 

На крачка от църквата „Света Троица”, където проповядва православната вяра, отец Костадин Калайджиев отправи едно красиво послание в багри.

Живописната изложба, под надслов „Наслада”, с картини на отец Калайджиев, е подредена в Туристическия информационен център на пл.”Възраждане”.Еспозицията ще бъде в ТИЦ до 26 юли.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK