Орешарски: България подкрепя членството на Македония в ЕС и НАТО

снимки: infomreja.bg

Министрите на България и Македония Пламен Орешарски и Никола Груевски обсъдиха в Кюстендил договора за добросъседство между двете държави. Срещата между двамата бе закрита за журналисти и се проведе в залата на кметството.

“С премиера Никола Груевски обсъдихме въпроси от взаимен интерес за развитие на икономическите връзки на двете страни и инфраструктурата. Имахме откровен разговор на четири очи. Бих искал да подчертая, че България подкрепя членството на Република Македония в НАТО и Европейския съюз, както и на всички страни от Западните Балкани. Държим на договор за добросъседство и сътрудничество и се надяваме работата по него да продължи в по-ускорени  темпове”, коментира след срещата Пламен Орешарски.

“От тази среща могат да произлязат едни добри проекти и решения за добросъседските взаимоотношения на двете държави. С нашите български колеги разменихме мисли в икономически план. Най-важните теми бяха свързани с европейските интеграции, потенциалите за развитието на икономиката, търговската сфера и инвестициите. Ние искаме да работим за общия интерес, за реализацията на крупните проекти като коридор № 8, енергетиката и пътната инфраструктура. Много е важен за нас и въпроса за земеделието и комуникацията между България и Македония”, обобщи след срещата и министър – председателя на Република Македония Никола Груевски.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//