Общинските съветниците в Разлог приеха бюджет от над 35 млн. лв.

Снимка: Община Разлог

Приоритет отново са социални домове, детски градини, грижата за хора в неравностойно положение и др.

На днешното си заседание ОбС - Разлог, прие бюджета на Общината за 2021 г. Общият размер е 35 586 818 лв., като пиоритет и тази година отново е социалната сфера – социални домове, детски градини, грижата за хора в неравностойно положение и др.
 
Предвидени са средства и по отношение на модернизиране на инфраструктурата в община Разлог. Със средства от постъпилите местни приходи, държавната субсидия и целевите субсидии, осигурени от правителството се предвижда ремонт на 19 улици.
 
„Продължаваме програмата за модернизиране и обезпечаване със съвременна апаратура на МБАЛ – Разлог, където планираме да се закупи инжектор за скенер за диагностика на различни заболявания. Предвиждат се 60 000 лв. за цялостен ремонт на Родилно отделение и текущ ремонт на кухнята в Детско отделение. Заедно с лечебното заведение общината е изправена пред предизвикателството да бъде разработена система за закупуване на апаратура специално за COVID – 19“, сподели кметът инж. Красимир Герчев.
 
Заложени са средства за подкрепа за стипендии на стажуващи лекари, на които им предстои да придобият специалност, която е възможност да се подкрепи МБАЛ – Разлог, в кадровия дефицит.
 
Предвидени са средства за закупуване на съоръжения за детски площадки. Бюджет 2021 г. на Община Разлог е балансиран, не се предвижда увеличение на местните данъци и такси за жителите на общината.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK