Общински камери заснеха младежи, изсипали пенливата течност в градските фонтани на Благоевград

Снимки: Община Благоевград

На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. „Георги Измирлиев“ разкриват извършителите, изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани в областния център. Днес бе назначена проверка, като служители към звено  „Инспекторат“ при Община Благоевград са прегледали записите.

На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации. 

Кадрите ще бъдат предадени на компетентните органи.

Поради постъпили коментари и запитвания от граждани, уточняваме че камерите работят, но те помагат единствено за установяване на нарушителите. Камерите нямат свойството да предотвратяват нарушения, тъй като превенцията се корени във възпитанието и отговорността към обществото.

Междувременно служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ и ОП „Чистота“ почистиха коритата на засегнатите фонтани, полагат се всички усилия да не се допусне повреда.

Припомняме, че фонтаните на площад "Георги Измирлиев" бяха напълнени с течен препарат за съдове, вследствие на което има голяма опасност те да бъдат увредени. Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода.

Община Благоевград апелира за отговорно отношение от страна на жителите и гостите на града!

Сигнали за нередности могат да подавани на тел. 073/88 44 06, 073/88 44 34 или тел. 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK