Общини извивали ръцете на изпълнителите на Лот 4

Муса Палев, снимка: infomreja.bg, архив

Общини извиват ръцете на изпълнителите на Лот 4 от автомагистрала "Струма". Това заяви заместник-областният управител на Благоевград Димитър Капитанов.

Местните управници на Сандански и Петрич поставяли прекалено високи изисквания към гръцката фирма "Актор", която строи пътното съоръжение. 

"Поставяните от кметовете условия понякога граничат с рекет. Изпълнителят действително трябва да изгради обходни маршрути, които да са обезопасени и подготвени за зимата. Това се прави. Някои градоначалници обаче имат изисквания за шумозаглушителни бариери и други подобни съоръжения, което само бави строежа на магистралата", коментира Капитанов.

След проведена среща между областния управител Муса Палев и представители на строителната фирма е станало ясно, че има известно забавяне при изграждането Лот 4 в участъка Сандански - Кулата.

Една от причините е открита инженерна мрежа, която не била визирана в проекта. Това налагало допълнителна процедура по Закона за обществените поръчки.

Предстои изготвянето на парцеларен план. Фирмата изпълнител трябва да изкупи около 25-30 декара земи, собственост на близо 150 души.

С новите промени в Закона за устройство на територията трябва да се търси съгласието на всички собственици. Само един от тях ако реши да обжалва, ще имаме ново забавяне на обекта", заяви Муса Палев.

 

КОМЕНТАРИ

00705:20 - 12.11.2013
Мусе стига глупости! На крива ракета космоса и пречи. И обвиняваш кметовете в рекет?
titan05:15 - 12.11.2013
OSTAVKA
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//