Община Гоце Делчев приканва към повишено внимание при боравене с огън

снимка: infomreja.bg, архив

Със затоплянето на времето и началото на активната селскостопанска работа се създава опасност от пожари. От Общинска администрация – Гоце Делчев напомнят на стопаните, че паленето на сухи клони, треви, листа между нивите и край пътищата е забранено. Нарушителите ще бъдат глобявани по санкциите на Наредба 1 на Общински съвет Гоце Делчев. Това се посочва в съобщение, което днес бе разпространено от Общинска администрация.

Само през днешния ден са регистрирани четири случая на пожари след запалване на събрани от полски площи отпадъци при почистване на ниви в землищата на селата Брезница, Лъжница, Корница и между селата Господинци и Балдево.

„Приканваме  жителите на общината към повишено внимание при изпълнение на  разпоредбите както и да не напускат местата, където  има запалени огнища преди тяхното окончателно загасяне“.

Заради   подобно невнимание вчера  между селата  Жижево и Кочан избухна голям пожар, който се разпространи върху повече от 1000 дка горска площ и унищожи около 150 дка 30-годишна борова гора.

При неспазване на наредбата е предвидена глоба при първо нарушение - от 10 до 300 лева, а при повторно деяние нарушителите се наказват с глоба от 300 до 500 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//