Община Дупница кандидатства за 150 лични асистенти по проект „Независим живот“

снимка: infomreja.bg, архив

Община Дупница вече изготвя документите за кандидатстването пред Министерство на труда и социалната политика по проекта "Независим живот".

Идеята е с услугите, които се предоставят по тази схема, да се реши проблемът с осигуряването на лични асистенти за хората със здравословни проблеми.

"На следващата сесия на Общински съвет - Дупница ще внеса докладната за разглеждане, за да кандидатстваме в срок до 10 юли и да не чакаме края на годината, когато отново може да се подават документи. Исках 150 места за хората в община Дупница за лични асистенти по проект „Нови възможности за грижа", но ни отпуснаха 80.

Последните 4 години Дупница разполагаше с 59 места за асистенти. Като се има предвид, че подадените документи бяха 228, сега отново ще искам 150. Виждате, че това е проблем на цялата държава и всеки се бори за осигуряването на максимално повече места и каквото е по силите ни ще го направим.

Все пак това са 150 работни места за хора, които няма как да работят друго, предвид факта, че са ангажирани с денонощната грижа за членове на семейството си", заяви кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Услугите, които се предоставят по тази схема освен за лични асистенти, социални и домашни помощници, са още за кинезитерапевтични грижи, медицинска рехабилитация, педагогическа и логопедическа помощ, психолог, осигуряване на специализиран транспорт за хората с увреждания и други, което ще отвори допълнителни работни места в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//